Férfimentes Övezetet!!!

Egyértelmű tényekkel és adatokkal alátámasztható, hogy a világon minden gond és baj okozói a férfiak! Erre teszünk most egy kísérletet blogunkkal, s egyben vízionálunk egy férfimentes Világot! az ars poeticank: http://ferfibunozes.blog.hu/2010/04/26/ferfibunozes_marpedig_letezik

Friss topikok

Tények és tévhitek!

2010.05.21. 14:08 | kolompar.sara | 11 komment

Férfigondolkodás-Férfilélek 

Tévhit: A nők is verik a férjüket. 
Tény:
 A partnerkapcsolati testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a férfi az agresszív fél, és nőt bántalmaz. A fennmaradó 5%-ot a férfit bántalmazó nők, illetve leszbikus és homoszexuális partnerüket bántalmazó melegek alkotják.

Tévhit: A bántalmazás a lakosságnak csak egészen elenyésző hányadát érinti. 
Tény:
 Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz partnere. Ez jelenleg Magyarországon mintegy félmillió bántalmazott nőt, és ennél valamivel kevesebb bántalmazó férfit érint.

Tévhit: A bántalmazás főleg az iskolázatlan, szegény rétegek körében elterjedt. 
Tény: 
Minden etnikai csoporton, társadalmi rétegen és lakóhelyen belül hasonló arányban találkozunk bántalmazókkal és áldozatokkal.

Tévhit: A nők néha kiprovokálják, hogy verjék őket. 
Tény:
 Senki sem érdemli meg, hogy megverjék még akkor sem, ha idegesítően vagy zavaróan viselkedik. Egy érett személyiségű felnőtt képes felelősséget vállalni a cselekedeteiért. A felelősség azt terheli, aki ütésre emeli a kezét

Tévhit: Ami az otthon falai között történik, ahhoz a külvilágnak semmi köze. A magánéletbe nem lehet beleszólni. 
Tény: 
A verés és a bántalmazás számos esetben bűncselekmény, ezért nem menthető fel azzal, hogy otthon történik. Magyarországon a meggyilkolt nők 60 százaléka házastársa vagy élettársa áldozata. Ez nem egyéni, hanem társadalmi probléma.

Tévhit1: Csak olyan nőket erőszakolnak meg, akik este egyedül mászkálnak az utcán. 
Tény1:
 Bármely nő potenciális áldozat. Mivel a legtöbb nemi erőszak előre megtervezett és megszervezett, nem állítható, hogy a nők provokálják ki. A provokáló viselkedés egyébként is relatív, és a férfiak megítélésétől függ: a viktoriánus időkben vagy egyes muzulmán országokban egy kivillanó boka is provokatívnak számít(ott). E tévhit alapja az a vélekedés, hogy a nők már pusztán női mivoltukból adódóan provokálók, s ez önmagában elég az elkövető felelősségének eltörlésére. 
Tény2: 
Bármely korú, társadalmi helyzetű, lakhelyű és életstílusú nő válhat áldozattá.

Tévhit1: Az erőszakolók pszichopaták. 
Tévhit2:
 Egy férfin látszik, ha erőszakos és durva. Az ilyet el kell kerülni. 
Tévhit3:
 Csak a kielégületlen férfiak erőszakolnak meg nőket. 
Tény: 
A legtöbb elkövető teljesen hétköznapinak és normálisnak tűnik. Többségük fiatal, és rendelkezésére áll elérhető partner. Az erőszak hajtóerejét nem a kielégületlenség, hanem a nők gyűlölete és az áldozat feletti kontroll és hatalom jelenti.

Tévhit: A női nem igent jelent. Egy igazi nő kéreti magát, és sosem mond elsőre igent. 
Tény:
 A nők - csakúgy, mint a férfiak - képesek eldönteni, hogy érdekli-e őket a másik személy szexuális közeledése vagy sem. A "vonakodó nőiesség" mítosz, amelyet a nők valós igényeinek és tapasztalatainak elhallgattatására használnak.

Tévhit: A nemi erőszak spontán módon történik. A férfi nem tehet róla. Az ösztönei erősebbek nála. 
Tény: 
Az erőszakos nemi közösülések több mint 80%-a részben vagy egészében előre megtervezett, és az esetek jelentős részében az áldozat otthonában vagy otthonának közelében történik, és az elkövető az áldozat számára ismert személy.

Tévhit: A férj nem követhet el erőszakot a feleségén. A házassággal egy asszony azt is vállalja, hogy bármikor eleget tesz házastársi kötelességének. 
Tény: 
A nőnek a házasságon belül is joga van nemet mondani. A házasság állapota senkit sem foszt meg sem alapvető emberi, sem állampolgári jogaitól. 1997 óta Magyarországon a házasságon belüli nemi erőszakot a törvény is bünteti.

Tévhit: A legtöbbször nem is történik erőszak, csak a nő meggondolta magát, vagy bosszúból vádaskodik. 
Tény: 
A nemi erőszak miatti hamis bejelentések aránya körülbelül 2-2,5% - nem több, mint a többi bűncselekmény esetében.

Tévhit: A legtöbb nemi erőszakot cigány férfiak követik el fehér nők ellen. 
Tény: 
A legtöbb nemi erőszak azonos faji hovatartozásúak között következik be. Az erőszakosság mértéke és gyakorisága minden etnikai csoportban és minden társadalmi-gazdasági szinten hasonló.

még több férfi tévhit itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfibunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr432020717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daihelyon 2010.05.21. 16:04:51

A világ meg fekete és fehér.
(Tele mind szociólógiai, mind BTK tévedésekkel, de se gáz.)

szanalmas 2010.05.23. 11:50:06

Nem tudom, honnan szedted ezeket a dolgokat, de jól látszik, hogy átmosta az agyad a média!
Te még hiszel az tv-nek, rádiónak, újságoknak, ahonnan az adatokat szedted? Nyilvánvaló provokáció az egész! Hamarosan egy hippis vagy vidámvasárnapos szektában találod magad ha ilyen ütemben engedsz a sátán csábításának!

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.25. 15:05:05

@szanalmas: a magyarok nagy resze funkcionalis analfabeta. szanalmas:-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 20:05:31

@kolompar.sara: Nem tudom eldönteni, hogy egy zseniális paródia amit művelsz, szeretném ezt hinni, vagy elmebeteg némber vagy. Melyik?

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.26. 14:08:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: te a gondolkodok taborat erosited, ugy latom. ennek orulok. DE! oly kevesen vagytok, hogy elkezdem ma a sajat leleplezesemet....!

szanalmas 2010.05.26. 14:54:00

@kolompar.sara:

Végre lehull a lepel rólad PONG!

Frick László Emlékzenekar 2010.05.26. 15:22:43

Saját gyűjtés piacibusz hátuljáról (ahol téli esős időben többb, mint ázottcsirke a szag)
"Nem szeret éngemet mán az uram: meg se ver!"
Eleve ott a tévedés ezekben a piktokban, hogy puszta kézzel a parasztok szokták verni az asszonyt. Rendes cigányasszonyt már lyánykorában az anyja, ha nem jól vigyázott a kicsikre vagy a lisztet mind felsütötte bodagnak,. előbb letaposta az anyja a spórhétt elé, aztán lehúzta a papucsát és annak a sarkával kedte, amíg egy jobb darab fát nem tanát. Ótána, ha az idegjit kiadta, akkor adott neki cigirittát: Gyúccsá rá!

Daihelyon 2010.05.26. 15:47:47

@kolompar.sara:
Mondjuk bármilyen témába vágó szocilógiai tanulmány.

Rád amúgy sem érdemes több szót pazarolni.

A nők gonoszabbak, mint a férfiak. És ez tény. Nem sorolom miért. Nincs értelme.
Címkék: gondolkodás erőszak női nemi családon belüli férfibűnözés férfigondolkodás
süti beállítások módosítása