Férfimentes Övezetet!!!

Egyértelmű tényekkel és adatokkal alátámasztható, hogy a világon minden gond és baj okozói a férfiak! Erre teszünk most egy kísérletet blogunkkal, s egyben vízionálunk egy férfimentes Világot! az ars poeticank: http://ferfibunozes.blog.hu/2010/04/26/ferfibunozes_marpedig_letezik

Friss topikok

Leleplezés!

2010.06.01. 14:22 | kolompar.sara | 3 komment

 Hááát - bár a kommentek nem ezt igazolják - néhányan (így utólag!!) azt állítják, hogy mi a fenét rágok itt szájba (ezt férfiasan súlyos b+-ek keretében teszik), hiszen ők mindezt már régen tudják, kétségük sem volt céljaim (ha vannak ilyenek egyáltalán- ezt már én fűzöm hozzá) felől.

Én mégis leleplezem magam.

A nagy forradalmi fordulat, ami nemrégiben elérte országunkat, vett rá arra, hogy olyan site-okra is eltévedjek, akiknek készítői részt vettek ebben a mostani nagy forradalmi fordulatban, hogy megtudjam, mi vár ránk!

Nem kerültem én addig sem az ilyesmit, csak nem ütköztem bele, a politika meg végképp távol áll tőlem, én csak az arroganciát vetem meg!

S rátévedve ezen oldalakra, az oldalamat fogtam a röhögéstől, hogyan lehet ennyi ember a  világon, akik a hibát, az okokat nem magukban keresik, hanem mindig valakikben, egy etnikumban, egy vallási csoportban, egy pártban, egy mozgalomban, felruházva ezt a bűnbak-csoportot mindenféle féligazságokkal, vagy teljes igazságokkal, vagy vélt igazságokkal, bele se gondolva ezzel szemben a kérdésbe: ki vagyok én, aki itt utálkozom, gyűlölködöm? Rendes ember? 

S közben szép lassan (vagyis talán elég gyorsan) megfogalmazódott bennem, hogy mindezek a féligazságok ráhúzhatóak csomó mindenre: a férfiakra pl. Sőt rájuk több csoportra (cigányokra, zsidókra stb.) alkalmazott sztereotípia is kivállóan illik. Belekötni se nagyon lehet. Ha általánosítunk, sztereotipizálunk! Erről szólt a felvezetőm két egymástól jól elkülönülő része.

Egyes posztjaimban elég volt csak egy-egy szót átírnom, vagy bűnbakcsoportot egyszerűen "férfi"-vá átneveznem, máris megállta a helyét ebben a blogban is.

S a felháborodott kommentelők sem cáfolták a felsorakoztatott igazságokat, csak mentették magukat a genetika, a hormonok, a társadalmi elvárások, a neveltetés, az adottságok, a készségek mentén, ahogy teszik ezt azok, aki a más bűnbak-csoportokat mentegetik.

Esetleg visszavádaskodtak, hogy a nők tehetnek minderről, ahogy teszik ezt azok pl., akik a többségi társadalmat okolják a kisebbségek devianciájáért!

Esetleg szimplán a blogíróban keresték az abberrációt, ahogyan én is gyakran paranoid-kisebbrendűségi komplexusos-felműveltséggel gyanusítottam a hasonló blogok/site-ok szerzőit.

Pedig nekem se volt igazam, s az egyéb blogok szerzőinek sincs, vagyis csak annyira, amennyire a férfibűnözés blognak. Ugyanannyi a létjogosultságuk!!!:-)

DE! megjegyzendő: jópár dologgal egyetértek, amit itt leírtam, főleg, amit én írtam, de nem szeretem kevésbé a férfiakat, mint a nőket, szebben mondva, nem nem-, hanem személyiségfüggő, kit kedvelek:-).

A közélethez, politikához nem értek jobban, mint amennyire saját kis személyes létemet érinti, de vallom:

Leben, und leben lassen!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfibunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr882047896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.02. 23:25:16

Te tényleg úgy gondoltad, hogy ezzel nincs tisztában az olvasóid 90%-a, hogy mit próbálsz parodizálni? :)

Azt, hogy a reagálásokból nem értettél meg semmit, ezt valószínűsíti.

Igazából nem kezdem el megmagyarázni mi a különbség általánosítás és tapasztalati vélemény közt, már egyszer megpróbáltam rámutatni, mennyire nem működő a sztereotípia kivetítése a genetikai adottságok és a jellem/viselkedés/szocializáció etnikai párhuzamba rendezésével.

Mindenesetre megnyugtat, hogy bár halvány gondolatnyi logikai készséget nem mutattál ez ügyben, azért elégedett vagy magaddal :)

Most már leülhetsz és elhessegetheted a ködöt a szemed elől, nézz bele a világba, lásd, hogy nem vonhatsz két teljesen különböző feltételrendszerű és társadalomszerkezetű eseményre/tényre etikai-logikai párhuzamként egy máshol bevált sztereotípiát.

Főként ha az egyik tapasztalati megismerésen alapul, a másik pedig fantazmagóriaként kap szárnyra.

Hogy értsd a blogban felvetésed logikai hibáját, mi a különbség a ráhuzott sablon és a tapasztalati viselkedés közt;
Ugye Te sem gondolod, hogy mivel a kés az egyik leggyakoribb bűnelkövetési eszköz, és a férfiak több bűncselekményt követnek el vele mint a nők, akkor ha egy fehér kötényes férfi kezében kést látsz az utcán, akkor menekülnöd kell?
Viszont azzal egyetértesz ugye, ha egy átlag cigány kezében kést látsz az utcán, akkor jobb, ha futsz?
Függetlenül attól, hogy férfi vagy nő a cigány.

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.06.03. 13:19:50

@Conv: 1. az olvasoim 90%-a nem ertette...10%-os megertettsegi ratat megkockaztatok:-) de lenyegtelen. jol esett kicsit szivatni az ontelt ferfinemet:-).
2. ha egy fehér kötényes férfi kezében kést látok, s úgy tűnik, hogy hentes, s az arca nincs elvadulva, s nem üvöltözik felém,a kkor függetlenül attól, hogy cigány-e vagy nem, nem szaladok el.
ha egy nem fehér kötényes férfi járkál a kezáben késsel az utcán, akkor függetlenül attól, cigány-e vagy nem, megijedek talán:-).
De ugyanilyen nőtöl is!:-)
Az átlag cigány, az olyan mint az atlag ferfi!!!??? egyebkent nem tudom, miert jossz a ciganysaggal. mindenki vicces, aki nem egy-egy emberről itelkezik tapasztalat alapjan, hanem egy-egy csoportrol, nem??? mindegy, milyen csoport az!

S bizony-bizony, a kommenteloim (s mail-iroim) nagy resze tenyleg nem tud a sorok kozott is olvasni, s fikarcnyi koze sincs az ironiahoz, vagy szemelyes sertettseg erzesuk megeakadalyoztak oket ezen tulajdonsagaik kibontakoztatasaban, ez meg akkor is igy van, ha te mostan ram probalod huzni az ertetlenseg, logikatlansag ruhajat, mintegy feletebb "ugyeske" visszavagassal:-).
Címkék: leleplezés férfibűnözés szájbarágás
süti beállítások módosítása